ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ

ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ Εικόνα 1
ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ Εικόνα 2
ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ Εικόνα 3
ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ Εικόνα 4
ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ Εικόνα 5
ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ Εικόνα 6
ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ Εικόνα 7
ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ Εικόνα 8
ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ Εικόνα 9
ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ Εικόνα 10
ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ Εικόνα 11
ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ Εικόνα 12
ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ Εικόνα 13
ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ Εικόνα 14
ΑΙΓΛΗ γενί χαμάμ Εικόνα 15
Τηλέφωνο
T: 231 305 9024
Διεύθυνση
Αγίου Νικολάου 3 & Κασσάνδρου (δίπλα στον Άγιο Δημήτριο)

Η Αίγλη βρίσκεται στο Γενί Χαμάμ, ένα πανέμορφο κτίριο της Οθωμανικής περιόδου. Εικάζεται ότι κτίστηκε το τελευταίο τέταρτο του 16ου αιώνα από τον Χουσρέφ Κεντχουντά, κάτοχο ακινήτων στη Θεσσαλονίκη ο οποίος πιθανώς τελούσε χρέη Κεχαγιά (διαχειριστή) για τον Βεζύρη Σοκολού Μεχμέτ πασά. Λειτούργησε ως διπλό λουτρό με ξεχωριστά διαμερίσματα για άνδρες και γυναίκες, με τη συνηθισμένη διάταξη χώρων, μέχρι το 1912. Για πολλά χρόνια στο εσωτερικό του χαμάμ λειτουργούσε χειμερινό σινεμά (μέχρι to 1978) και στον κήπο της λειτουργούσε και ο θερινός κινηματογράφος.

Σήμερα γνωρίζει τη νέα της περίοδο. Ο υπέροχος κήπος της αυτό το καλοκαίρι λειτουργεί ξανά και γίνεται το απόλυτο talk of the town. Χαμένος πίσω από τα τείχη του μνημείου, σε σημείο να μην υποψιάζεται ο περαστικός της πολύβουης Κασσάνδρου την ύπαρξη του, με θέα τον τρούλο της Αίγλης, το πιο cool σκηνικό όλης της μέρας και της νύχτας γίνεται αυτό το καλοκαίρι ο κήπος της Αίγλης. Οι δημιουργοί του νέου χώρου, με την εμπειρία του εξαιρετικά πετυχημένου “Δεντρόσπιτου” έστησαν τον απόλυτο χώρο για αυτό το καλοκαίρι. Θυμίζει χασιέντα στο Μεξικό και κουβαλάει ταυτόχρονα τη βοή του μύθου του μνημείου!

Στο μενού θα βρείτε εκτός από τους μεζέδες αλά Δεντρόσπιτο, όπως οι τηγανιές με κοτόπουλο ή χοιρινή, οι ψητές-τηγανιτές πατάτες με σως γιαουρτιού, η πράσινη σαλάτα με σύκο και πολλές φρέσκες προσθήκες όπως η σαλάτα Κρήτης με ντάκο, ντομάτα, ξύγαλο και αγουρέλαιο κορυφαίας ποιότητας, το μοσχαρίσιο μπιφτέκι με ζέα και άρωμα πιπερόριζας, ή τα sauté λαχανικά με red pesto και αρκετές άλλες προτάσεις για τη ρακή, μπύρα, κρασί ή το διαφορετικό cocktail σας. Ο υπέροχος εσωτερικός χώρος του παλιού χαμάμ σε περίπτωση βροχής είναι ιδανικό σκηνικό και για κάθε εκδήλωση που ονειρευτήκατε, με μια σειρά από τοξοειδή παράθυρα και στρογγυλούς φεγγίτες να επιτρέπουν τον φυσικό φωτισμό του χώρου. Το χειμώνα ετοιμάζονται εκεί πολλές εκπλήξεις.

Όσο θα πίνεις το ποτό σου, στην οθόνη προβάλλονται χαλαρωτικές και ταξιδιάρικες εικόνες. Κανονικό παραμύθι!

Γράψτε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Name*

Η τοποθεσία δεν έχει δραστηριότητες Βρείτε δραστηριότητες με βάση τον χρόνο, την ενέργεια και τα χρήματά σας στις Δραστηριότητες

Η τοποθεσία δεν έχει άρθρα Διαβάστε άρθρα στην κατηγορία Blog