Ε, να μη φύγει κι ο Αύγουστος έτσι…

…χωρίς μια κουβέντα, ένα γεια, μια πρόταση για κάτι δημιουργικό και χωρίς να μοιραστούμε τα καλοκαιρινά μας νέα!

Ο Αύγουστος έχει καθιερωθεί για τους περισσότερους στις πόλεις ως ο μήνας-παύση. Όλα στην πόλη σταματούν, αναβάλλονται ή στην καλύτερη περίπτωση κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς. Ειδικά με θερμοκρασίες σαν τις φετινές η αποχαύνωση σε κάνει να παραιτείσαι κι από την ελάχιστη δραστηριότητα.

Κάναμε κι εμείς μια πραγματική παύση δύο εβδομάδων και τώρα παλεύουμε να βρούμε ρυθμούς ξανά.

Κι είπαμε για το καλό, να μην αφήσουμε να φύγει ο Αύγουστος χωρίς έστω ένα – δυο εργαστήρια έτσι για να προετοιμαζόμαστε για έναν ανανεωμένο Σεπτέμβριο.

Το πρώτο εργαστήριο είναι το γνωστό κι αγαπημένο fabric paper στις 22 & 24 Αυγούστου από τις 5.30 έως τις 7 το απόγευμα.

koumpi-handmade

Το δεύτερο εργαστήριο στις 29 & 31 πάλι τις ίδιες ώρες είναι μια εισαγωγή στις τεχνικές βαψίματος tie-dye. Μια ευκαιρία να θυμηθώ αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική ήταν κι ένα απολαυστικό διήμερο που οργανώσαμε με μια μικρή παρέα από το Κουμπί για να εκπαιδευτούμε στα βασικά του eco printing από την αγαπημένη φίλη Soo του salikmi creations.

Στον «παράδεισο» της Soo λοιπόν, κάπου στο Πήλιο, κάναμε τα πρώτα βήματα σε αυτή τη υπέροχη -και άγνωστη στην Ελλάδα- τεχνική με την οποία μπορείς να τυπώσεις αποκλειστικά με τις χρωστικές των φυτών πάνω σε ύφασμα. Μαγευτήκαμε τόσο από το σεμινάριο όσο και από τη φιλοξενία, την ομορφιά του μέρους, τα χειροποίητα εδέσματα!

Το tie -die διήμερο εργαστήριο που θα οργανώσουμε στο Κουμπί χρησιμοποιείται εν μέρει και στο eco printing αλλά η λογική είναι τελείως διαφορετική και τα υλικά επίσης. Επίσης εντυπωσιακά αποτελέσματα πάντως και πολλή αγωνία μια και ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς τι να περιμένεις.

Τις Τετάρτες (από τις 23 του μήνα) θα ξεκινήσουμε επίσης τις συναντήσεις του πλεξίματος, για να ξαναβρισκόμαστε σιγά-σιγά κι από Σεπτέμβριο το πλέξιμο θα σας περιμένει με πολύ όμορφες προτάσεις.

Σε λίγες ημέρες θα ακολουθήσει και το κανονικό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου και θα πούμε πλέον και επίσημα…

…καλό φθινόπωρο!

Κουμπί coffee & crafts

Το «Κουμπί coffee & crafts» είναι ένα πρωτότυπος, μοναδικός στο είδος του χώρος στη Θεσσαλονίκη -αλλά και στην Ελλάδα- που φτιάχτηκε για να συνδυάσει τη χαλαρή απόλαυση του καφέ με τη χαρά της δημιουργίας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name*