Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου

Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου Εικόνα 1
Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου Εικόνα 2
Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου Εικόνα 3
Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου Εικόνα 4
Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου Εικόνα 5
Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου Εικόνα 6
Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου Εικόνα 7
Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου Εικόνα 8
Τηλέφωνο
T: 2310-542906 T: 2310-548668
Ιστοσελίδα
Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου
Διεύθυνση
Κατούνη 2, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη

Η ιστορία του καταστήματος ξεκινά κάπου στο 1910, όταν ο πατέρας του Αρίστου, ανοίγει στην οδό Κατούνη ένα κατάστημα αρκετά μικρό, ώστε να χωράει μόνο αυτός για να ψήνει τα εμπορεύματα του.

Κύριοι πελάτες αυτού του καταστήματος ήταν οι εργάτες του Λιμανιού. Τα πρωινά ο παππούς έψηνε μπουγάτσα στα κάρβουνα και κατά το μεσημέρι σέρβιρε διάφορες νοστιμιές της Μικρασιάτικης κουζίνας, χρησιμοποιώντας κυρίως γαύρο και σαρδέλα.

Το 1941, αναλαμβάνει πλέον ο γιος Αρίστος το κατάστημα, από τον οποίο πήρε και το όνομα του. Τότε αποφασίζει να σερβίρει Μπακαλιάρο, ο οποίος ήταν ρωσικής προέλευσης, χωρίς να γνωρίζει ότι αργότερα αυτό το ταπεινό είδος θα αποτελέσει και το μοναδικό στο μενού του.

Οι πελάτες σχημάτιζαν πλέον ουρές έξω από το μαγαζάκι του Αρίστου τρώγοντας στην κυριολεξία, όπου μπορούσαν να στηθούν. Συνήθως άπλωναν την εφημερίδα στην οποία σερβίριζε το κατάστημα σε καπό αυτοκινήτων και σε άμαξες, ή όποιου είδους λαμαρίνα βρισκόταν.

Εδώ και 37 χρόνια τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου στεγάζονται στο απέναντι στενό στην οδό Γ.Φασιανού 1, όπου η παράδοση συνεχίστηκε με μοναδικό είδος τον αγαπημένο του μπακαλιάρο και γαρνίρισμα πατάτα καθαρισμένη στο χέρι, καυτερή πιπεριά και σκορδαλιά. Το 1987 ο παππούς πλέον Αρίστος παραδίδει το φημισμένο κατάστημα στα ανίψια του Κερανίδη Δημήτριο και Νικόλαο οι οποίοι καταφέρνουν και εξυπηρετούν τη συνεχώς αυξανόμενη πελατεία του καταστήματος, διατηρώντας πιστά την παράδοση που τους δίδαξαν οι πρόγονοι τους και κρατώντας ως επτασφράγιστο μυστικό την συνταγή της φημισμένης σκορδαλιάς.

Και για όσους αναρωτιούνται, ο παππούς Αρίστος είναι εν ζωή σε ηλικία 90 ετών, ενώ δε σταματά να επισκέπτεται κάθε εβδομάδα το αγαπημένο του στενάκι της Γ.Φασιανού, για να δει φίλους και να χαρεί με την επιτυχία των ανιψιών του.

Γράψτε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Name*

Η τοποθεσία δεν έχει δραστηριότητες Βρείτε δραστηριότητες με βάση τον χρόνο, την ενέργεια και τα χρήματά σας στις Δραστηριότητες

Η τοποθεσία δεν έχει άρθρα Διαβάστε άρθρα στην κατηγορία Blog