Η Θεσσαλονίκη Σήμερα

Η Θεσσαλονίκη σήμερα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Είναι μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό εμπορικό και οικονομικό κέντρο το οποίο συνδέει όλες τις Βαλκανικές χώρες.

Η Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το 1997 αναδείχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ενώ το 2004, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων, υπήρξε μια από τις Ελληνικές Ολυμπιακές Πόλεις φιλοξενώντας μεγάλο αριθμό αθλητικών διοργανώσεων. Το 2011, ανάμεσα σε πολλές υποψηφιότητες, επικράτησε ως Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το έτος 2014.

Στην πόλη υπάρχουν πολλά και σημαντικά μνημεία, τα περισσότερα από τα οποία περιλαμβάνονται στην παγκόσμια λίστα πολιτιστικής κληρονομ ιάς της Unesco. Σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης αποτελεί ο Λευκός Πύργος ενώ αίσθηση προκαλούν η Αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα), τα αρχαία τείχη, το Αρχαιολογικό Μουσείο με τα ευρήματα της Βεργίνας, η Ροτόντα, τα χαμάμ, τα Λαδάδικα και φυσικά η Αγορά του 2ου αιώνα μ.Χ.

Η Θεσσαλονίκη έχει ιδιαίτερο χρώμα, με την αύρα του Βαρδάρη, τη μακραίωνη ιστορία της, την πολυπολιτισμικότητα αλλά και την πλούσια πολιτιστική της ζωή να την καθιστούν ιδιαιτέρως γοητευτική πόλη. Ο ρυθμός ζωής στη Θεσσαλονίκη είναι αργός και περισσότερο ανθρώπινος σε σχέση με άλλες μεγαλουπόλεις. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη διαμονή του , αφού του προσφέρονται όλων των ειδών οι απολαύσεις, από καλλιτεχνικές και μουσικές μέχρι γαστρονομικές.

Μένοντας κανείς στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να επισκεφθεί πολλές αξιόλογες περιοχές τόσο αρχαιολογικού όσο και τουριστικού ενδιαφέροντος. Ανάμεσα στις απολαύσεις που μπορεί να δοκιμάσει ο επισκέπτης θα ξεχωρίσουμε τα θερμά λουτρά στο Άγκιστρο και το Σιδηρόκαστρο (περιοχές του νομού Σερρών ο οποίος συνορεύει με τον νομό Θεσσαλονίκης) και φυσικά τη Χαλκιδική της οποίας οι μαγευτικές παραλίες θεωρούνται οι ωραιότερες στην Ελλάδα. Οι κοντινότερες παραλίες της Χαλκιδικής βρίσκονται σε απόσταση μόλις 30 λεπτών από τη Θεσσαλονίκη.

Η “Νύμφη του Θερμαϊκού”, η πανέμορφη Θεσσαλονίκη, σας περιμένει για να σας γοητεύσει! Είτε το ταξίδι σας διαρκέσει πολύ είτε είναι σύντομο, αν επισκεφθείτε την πόλη για διακοπές ή για επαγγελματικούς λόγους, η εμπειρία σας θα είναι αξέχαστη!

Το Selanik Rehberi είναι δίπλα σας για να κάνει το ταξίδι σας άνετο, ευχάριστο αλλά και ασφαλές.
Relax and Travel!