“Μαμαλούκα” – Φαγητό για την ψυχή

Ένα ταξίδι στο θαυμαστό σύμπαν της ελληνικής φιλοξενίας. Ένα σύγχρονο εστιατόριο και καφενείο, που αγαπά τις μαγειρικές παραδόσεις, τις μουσικές και τις αγαπημένες συνήθειες του τόπου και τις επανερμηνεύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Αυτό είναι το Μαμαλούκα. Ένα πετυχημένο “πάντρεμα” διαθέσεων, εμπνεύσεων και απολαυστικών υλικών. Ένας χώρος ανεπιτήδευτος κι απλός, όπου το τραπέζι στρώνεται με του κόσμου τα καλά, προκαλώντας μια αστείρευτη όρεξη για ζωή.  Ένα σταυροδρόμι γεύσεων, ανθρώπων και εμπειριών, που δίνει “ψυχή” στις μέρες και τις νύχτες μας, σερβίροντας πάνω από όλα φαγητό για την ψυχή.

 

 

Στον κόσμο του Μαμαλούκα, οι α’ ύλες είναι ολόφρεσκες και διαλεχτές, και η έμπνευση έρχεται κυρίως από την Ελλάδα και τα πλούσια και θαυμαστά υλικά της ελληνικής γης. Η εγχώρια κουζίνα, στην πιο απλή και ταυτόχρονα συγκλονιστική της εκδοχή, είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια. Πού και που όμως της αρέσει να ταξιδεύει, αναζητώντας κάτι διαφορετικό. Εμπνέεται τότε από τη γευστική πολυφωνία των ισπανικών τάπας μπαρ, τις classy πινελιές ενός γαλλικού μπιστρό, τον αέρα ενός νεοϋορκέζικου club restaurant. Μα, όσο κι αν έχει ταξιδιάρικες διαθέσεις, στον πυρήνα της παραμένει αυθεντικά ελληνική! Δεν είναι μόνο τα επικρατέστερα γευστικά της χαρακτηριστικά που προδίδουν την ελληνική ταυτότητά της. Είναι κυρίως ο τρόπος που… “μιλάει” στους γευστικούς μας κάλυκες. Έτσι, κάθε γεύμα γίνεται μια αληθινή γιορτή για τις αισθήσεις, μια αφορμή να ανταμώσουμε στην ηλιόλουστη πλευρά της ζωής.

“Μαμαλούκα” – Ίωνος Δραγούμη 3, Θεσσαλονίκη – T: 2310 555223
Web Site: https://mamalouka.gr

Μαμαλούκα

Ένα ταξίδι στο θαυμαστό σύμπαν της ελληνικής φιλοξενίας. Ένα σύγχρονο εστιατόριο και καφενείο, που αγαπά τις μαγειρικές παραδόσεις, τις μουσικές και τις αγαπημένες συνήθειες του τόπου και τις επανερμηνεύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Name*