«Μόνο για την αγάπη» – Μελοποιημένη ποίηση στη Ροτόντα

rotonta

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 8μμ σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο στο κέντρο της πόλης. Ο χώρος αυτός δεν είναι άλλος από τη Ροτόντα που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και είναι εδώ κι ένα χρόνο ανοιχτή στο κοινό.

To Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζει συνθέσεις του Δημήτρη Μαραμή πάνω σε στίχους Κώστα Γ. Καρυωτάκη, Μαρίας Πολυδούρη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Νίκου Αλέξη Ασλάνογλου, Μιχάλη Γκανά στο πιο υποβλητικό μνημείο της Θεσσαλονίκης.

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής, με τη μελωδική του γραφή, το λυρισμό και την ευαισθησία του και με υλικό διαμάντια της ελληνικής ποίησης δημιουργεί μία υποβλητική ατμόσφαιρα, ένα παιχνίδι ίσκιων και ψιθύρων από τη μία, αλλά και συναισθηματικών κορυφώσεων και εκρήξεων πάθους από την άλλη. Η ποιητική γραφή ξεκλειδώνεται με τους ήχους της μουσικής και επανέρχεται στο σήμερα εκφράζοντας για ακόμα μία φορά τη δίψα για ελπίδα, έρωτα κι αγάπη.

Δύο εξαιρετικοί τραγουδιστές, δύο μοναδικά αισθαντικές και βελούδινες φωνές, η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και ο Θοδωρής Βουτσικάκης θα είναι οι δύο ερμηνευτές της παρουσίασης των τραγουδιών, των μελοποιημένων ποιημάτων του Δ. Μαραμή.

Info:

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 8μμ
ΡΟΤΟΝΤΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΤΗΛ: 2310 589172 -175

rotonta-synaulia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Name*