Μουσική

Selanik Muzik

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολύ πλούσια μουσική παράδοση. Αποτελούσε πάντοτε σταυροδρόμι πολιτισμών, ανήκοντας ταυτόχρονα σε Ανατολή και Δύση, σε Βαλκάνια και Μεσόγειο. Αυτό της το χαρακτηριστικό καθρεφτίζεται σε όλες τις τέχνες που άνθισαν μέσα στο πέρασμα των αιώνων στα γεωγραφικά της όρια και πολύ περισσότερο στη μουσική της,

Η Θεσσαλονίκη υπήρξε πάντοτε μια πολυεθνική και πολύ-πολιτισμική πόλη με αποτέλεσμα η μουσική της να έχει ακόμη πιο έντονα σημάδια από τις “πολύχρωμες” επιρροές που δέχτηκε. Σε κάθε γωνιά της πόλης μπορείτε να βρείτε ταβέρνες, μπαρ και μουσικές σκηνές, στις οποίες έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε καθημερινά ζωντανή μουσική. Πέραν αυτού, η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με πολύ πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών και μουσικών εκδηλώσεων γενικότερα.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Αξίζει να το επισκεφθείτε είτε για να απολαύσετε κάποια μουσική εκδήλωση είτε για να περπατήσετε σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Για τα μουσικά νέα της Θεσσαλονίκης, τις συναυλίες, τις μουσικές αλλά και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις γενικότερα, μπορείτε να ενημερώνεστε από το blog του Selanik Rehberi.