Να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις…

Καλημέρα, καλό μήνα και καλή Άνοιξη!

Με δυό κλωστούλες ασπροκόκκινες στον καρπό σαν στολίδι, σαν φόρο τιμής στην παράδοση, σαν όμορφο συμβολισμό των εποχών που αλλάζουν, θα διανύσουμε το μήνα αυτό που θα μας φτάσει στο κατώφλι της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στο Κουμπί η κάθε μέρα μπορεί να φέρει κάτι καινούριο ακόμα κι αν οι εποχές μάς οδηγούν να επαναλαμβάνουμε αγαπημένες συνήθειες όπως τα ανοιχτά εργαστήρια για τους μάρτηδες και τις πασχαλινές κατασκευές που μπορείτε να αξιοποιήσετε για να στολίσετε τις λαμπάδες ή το σπίτι σας.

Δυο καινούριες όμως συναντήσεις μάς γεμίζουν χαρά γιατί φέρνουν έναν νέο αέρα, πιο εικαστικό και μας συστήνουν δυο πολύ ενδιαφέρουσες κυρίες που αξίζει να τις γνωρίσετε τόσο προσωπικά όσο και μέσα από την τέχνη τους. Δυο κυριακάτικα απογεύματα λοιπόν, με την Σου πρώτα και το salkimi creations για να ανακαλύψετε την υπέροχη αλλά άγνωστη ακόμα στην Ελλάδα τεχνική του eco-printing (ή οικοτυπία επί το ελληνικότερο) και με την Ντοροτέ για να γνωρίσετε την γοητεία του κολλάζ μέσα από τον δρόμο που θα σας οδηγήσει η Ντοροτέ με το τόσο χαρακτηριστικό της στυλ.

Η Πελαζί αυτό το μήνα εκτός από την καλλιγραφία θα ξαναπιάσει και την πρώτη της αγάπη, τη ραπτική και θα λύσει όλες τις απορίες και τις επιφυλάξεις σε όσους θέλουν αλλά διστάζουν να μπουν στην περιπέτεια του ραψίματος.

Η Κατερίνα Σαμαρά επίσης επιστρέφει με την υπέροχη αισθητική της στο μακραμέ και τον αργαλειό για χάντρες.

Καθώς αρκετοί μάς το ζητάτε, τολμάμε αυτό το μήνα να εντάξουμε στο πρόγραμμα αρκετά πρωινά τμήματα για όσους έχουν ελεύθερα τα πρωινά τους και επιθυμούν να τα αξιοποιήσουν δημιουργικά.

Νιώθω τέλος, την ανάγκη να σας θυμίσω πως στο Κουμπί μπορείτε να δημιουργήσετε και πέρα από τα οργανωμένα εργαστήρια. Πλούσιος εξοπλισμός, που αυτό το μήνα εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο, κι ένα σωρό υλικά σάς περιμένουν να τα χρησιμοποιήσετε και μόνοι σας. Βιβλία, περιοδικά και αντικείμενα, παντού, στο εργαστήριο ή στο πωλητήριο μπορούν να σας προσφέρουν δεκάδες ερεθίσματα και ιδέες.

Μια από τις αγαπημένες μου εικόνες στο Κουμπί είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας που πίνουν τον καφέ τους εξερευνώντας μόνοι τους ή με κάποιον φίλο τις δυνατότητες κάποιων υλικών ή μιας ιδέας απολαμβάνοντας πέρα από το αποτέλεσμα την ίδια τη διαδικασία. Χθες μόλις, σε μια αντίστοιχη στιγμή, λέγαμε με μια φίλη πόσο πολύ -έχει αποδειχθεί πως- μειώνει τα επίπεδα του άγχους η χειροτεχνία.

Βάλτε την λοιπόν στη ζωή σας χωρίς να σας νοιάζει το αποτέλεσμα, όπως τα παιδιά που πλάθουν και ξαναπλάθουν την ίδια πλαστελίνη χαλώντας αυτό που φτιάξανε, γιατί η χαρά είναι στο ταξίδι κυρίως, κι όχι στον προορισμό.

Κουμπί coffee & crafts

Το «Κουμπί coffee & crafts» είναι ένα πρωτότυπος, μοναδικός στο είδος του χώρος στη Θεσσαλονίκη -αλλά και στην Ελλάδα- που φτιάχτηκε για να συνδυάσει τη χαλαρή απόλαυση του καφέ με τη χαρά της δημιουργίας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Name*