Λάλε Άλατλι

Λάλε Άλατλι Εικόνα 1
Τηλέφωνο
T: +30 2311 203312 M: +30 6949 172 560
Ιστοσελίδα
Λάλε Άλατλι

Η Lale Alatlı γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1976. Από το 2006 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών και Αναστηλώσεων της Φλωρεντίας και στο τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών (ειδίκευση Τουρκικής Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Πέραν της μητρικής της γλώσσας η οποία είναι η Τουρκική και των Ελληνικών, γνωρίζει άπταιστα Ιταλικά, Αγγλικά και πολύ καλά Γαλλικά. Η επαγγελματική της εμπειρία και σταδιοδρομία είναι άξια ειδικής μνείας, τόσο σε ό,τι αφορά στη διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσας, όσο και σε ό,τι αφορά στα πεδία της μετάφρασης βιβλίων, ιστοσελίδων και διαφόρων ειδών κειμένων (επίσημων και μη), στο πεδίο της διερμηνείας αλλά και του υποτιτλισμού.

Πιο συγκεκριμένα έχει διατελέσει διερμηνέας του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, συνεργάζεται με φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ερυθρός Σταυρός, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και κατά καιρούς με πολλούς γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Η Lale Alatlı, είναι μεταφράστρια βιβλίων από τα ελληνικά στα τουρκικά. Συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, γνωστούς Κύπριους λογοτέχνες και εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Διδάσκει την Τουρκική γλώσσα για περισσότερα από 10 χρόνια. Είναι από το 2009 επίσημη εξετάστρια της τουρκικής και ιταλικής γλώσσας στις εξετάσεις για την Κρατική Πιστοποίηση Γλωσσομάθειας του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.

Ασχολείται με τον εθελοντισμό και είναι μέλος των Οργανώσεων GREENPEACE, WWF, HAYTAP, ΔΑΦΝΗ-Σύλλογος Ελληνοτουρκικής Φιλίας κ.ά. των οποίων οι δράσεις σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εξάλειψη των κοινωνικών αδικιών και ανισοτήτων (π.χ. του ρατσισμού και της βίας σε κάθε εκδοχή της), τα δικαιώματα των ζώων, την οικολογία.

Γράψτε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Name*

Η τοποθεσία δεν έχει δραστηριότητες Βρείτε δραστηριότητες με βάση τον χρόνο, την ενέργεια και τα χρήματά σας στις Δραστηριότητες

Η τοποθεσία δεν έχει άρθρα Διαβάστε άρθρα στην κατηγορία Blog